Ege Postası
Geri

Eski  Başkan afişli tepkiyi savundu!

Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan türsen Eskiden belediye başkanlarının  ilçe başkanı önünde ceket iliklediğini şimdi ise durumun değiştiğini söyledi. Başkan Türsen "tepkimiz karşılığını buldu" dedi. Eski başkan afişli tepkiyi savundu!
Eski  Başkan afişli tepkiyi savundu!
Haberler / Yerel Politika
12 Eylül 2017 Salı 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen Karşıyaka Belediyesi’nin bir süre önce kadına yönelik şiddet ve baskılara tepki olarak yaptırdığı ve ülke gündemine oturup Cumhurbaşkanı'nın da tepki gösterdiği ‘Sana ne’ başlıklı afişlerin değiştirilerek partiye uyarlanması şeklindeki tepkilerinin karşılığını bulduğunu belirterek “Siyaset popüler afişlere sıkıştırıldığı müddetçe sulanır” dedi.

Tepkilerinin tüm ilçelerde karşılığını bulduğunu söyleyen Türsen, “Belediyelerin, CHP parti yönetimlerini dizayn etme çalışmalarına tepkimiz, eleştirilerimiz hem Karşıyaka’da hem de diğer ilçelerde karşılığını bulmakta. Göz göre göre CHP ve demokrasinin temel ilkeleri arasında yer alan, seçme ve seçilme haklarına yapılan bu saygısızlık, ilkesizlik, hak ettiği tepkiyi görmekte. Takıyye CHP’liye yakışmaz.  Belediye Sarayında, şantiyesinde, kafeteryalarında partililere randevu veren, toplantılar yapan İlçe Başkanı, bir de inkar ediyorsa, asıl utanılacak durum bu” diye konuştu.

“CEKET İLİKLERDİK”

Geçmişte belediye başkanlarının, ilçe başkanları önünde ceket iliklediğini anımsatan Türsen “Belediye Başkanları önünde ceket ilikleyen il, ilçe başkanları ile partinin temel taşları sökülmüş sayılır. Parti üyelerinin özgürce oy kullanmaları mesajımızı, belediyenin kendi yayınladığı, kadının yaşam tarzına, özgürlüğüne müdahaleye tepki afişlerini dayanak yaparak tepkimizi ortaya koyduk” diye konuştu.

“SÖZ ETMESİ NE Kİ'”

Afiş ile ilgili gelen tepkileri de değerlendiren Türsen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlere tepki göstermesinin yanında kendi üyelerinin tepkilerinin daha önemli olduğunu ifade ederek, “Afiş romantizmi olmaz. İçeriğidir esas olan. Afişte de esas mesaj “ Özgürlüğüme karışma, SANA NE. Biz de üyelerin özgürlüğüne karışma SANA NE'yi en net böyle anlatabildik. Recep Tayyip Erdoğan'ın afişten söz etmesi ne k? Benim üyem ne diyor, ne eziyetler, tehditler, baskılar çekiyo? Onun haykırışı daha önemli. İçeriği konuşmak, sorgulamak gerek. Böylesi önemli bir konuyu afiş ile sınırlayıp geçiştiremeyiz. Üyelerin bu konudaki duygusal yaklaşımını önemsiyorum. Ama Türkiye ve partimizin bu son ve zor dönemecinde afişleri, konserleri, şenlikleri, festivalleri, kişisel afiş showları,  siyasetin temeli yapamayız” şeklinde konuştu.

“DÜZEN DEĞİŞECEK”

Gelecek hafta Karşıyaka’da başlayacak delege seçimleri öncesi demokrasi çağrısında bulunan Türsen, “Türkiye için de, CHP için de şimdi özgürlük ve demokrasi zamanı. Siyaset popüler afişlere sıkıştırıldığı müddetçe sulanır. Figüran delege değil, militan delegedir partiyi büyütecek, Cumhuriyet düşmanlarına direnecek. Biz örgüt, onlar sürü mantığında. Kısaca önce CHP’de düzen değişecek, sonra Türkiye’de” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası